PROGRAM SUKARELAWAN BELIA ASEAN (AYVP) INDONESIA 2017

ASEAN Youth Volunteer Programme (AYVP), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di bawah naungan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) Malaysia, dengan kerjasama U.S Agency for International Development (USAID) dan Sekretariat ASEAN akan menganjurkan program ‘The Development of ASEAN Youth DRR Leaders’ pada 1 hingga 26 Ogos 2017 di Bandung, Indonesia. Program ini akan melibatkan 50 sukarelawan belia berumur 18 hingga 30 tahun yang terpilih dari Malaysia dan negara-negara ASEAN. Bagi tahun ini, Universiti Kebangsaan Malaysia akan bekerjasama dengan Institut Teknologi Bandung (ITB), Indonesia, yang merupakan ahli ASEAN University Network (AUN).

Kepada mereka yang berminat untuk menyertai program ini, permohonan boleh dibuat secara atas talian di  Continue reading

Biasiswa Yang Di-Pertuan Agong 2017

Sukacita dimaklumkan biasiswa Yang Di-Pertuan Agong akan mula dibuka mulai 8 Februari 2017 jam 5 petang sehingga 8 Mac 2017.

Biasiswa kerajaan Malaysia yang paling berprestij ini terbuka kepada semua warganegara Malaysia yang berkelayakan dengan memberi peluang melanjutkan pengajian peringkat Pasca Ijazah dalam bidang Sains dan Teknologi, Ekonomi dan Undang-undang secara sepenuh masa di IPT Dalam dan Luar Negara.

Antara syarat-syarat permohonan biasiswa ini adalah:

Continue reading